HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. július 8., péntek

Lángos jégsalátával, tojással, majonézzel, halikrával, uborkával

Lángos  jégsalátával, tojással, majonézzel, halikrával, uborkával

Ha ez igazi Kaspi-tengeri beluga kaviár ( a tok félék ikrája) lenne, akkor ezt írtam volna a címbe. De ez egy dán capelin halikra, melynek sajnos nem sok köze van a valódi kaviárhoz.

Hozzávalók:

  • 1 db lángos
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 2 levél jégsaláta
  • 10 mk halikra
  • majonéz
  • őrölt fekete bors
  • citromlé
  • 0,5 uborka


  • Elkészítés:

    A tojást keményre főzöm. Az uborkát felszeletelem.

    A forró lángost bekenem a fokhagymával, a maradékot ráaprítom.

    A lángosra ráfektetem a saláta leveleket, rajtuk a felszeletelt tojásokat, uborkát, sózom, borsozom, facsarok rá citromot. A tojásokra kanalazok kevés halikrát, s nyomok az egészre majonézt.

    A tészta receptje itt.




    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése