HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. július 9., szombat

Kolbászhússal töltött gombafejek sajttal megszórva, petrezselymes sült újkrumplival

Kolbászhússal töltött gombafejek sajttal megszórva, petrezselymes sült újkrumplival

A piacon a hentesnél volt bekevert kolbásztöltelék. Állítólag ebből készíti a csípős parasztkolbászt. Nos, gondoltam jó lesz a gombafejekhez alaptölteléknek. A tölteléket még egy kicsit feljavítottam, s fűszereztem, mert nekem nem volt elég fűszeres és csípős.

Hozzávalók:

  • 25 dkg kolbászhús
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál petrezselyem
  • 1 db tojás
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • oregano
  • 8 db nagyobb csiperkegomba
  • 2 db paradicsom
  • 9 db kisebb újkrumpli
  • 3 szál petrezselyem
  • 4 ek napraforgó olaj
  • 3 dkg kemény (trapista) sajt

  • Elkészítés:

    A krumplikat alaposan megmosom, megkaparom, előfőzöm.
    A gombák törzsét kitöröm. Az újhagymát, a fokhagymát és a petrezselymet aprítom . Beteszem egy keverőtálba.  Hozzáadom  a kolbászhúst, ráütöm a tojást, fűszerezem. Alaposan összekeverem.

    Egy serpenyőbe öntök olajat, rárakom a gombákat, megtöltöm a masszával. Középre beteszem a paradicsomokat. Sózom, borsozom. Meglocsolom olajjal. Letakarom alufóliával, s beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe, s 3 0 percig sütöm hőlégkeverésen.

    A krumplikat beteszem egy serpenyőbe, sózom, borsozom. Locsolok rá olajat, s mindkét oldalukon sütöm, amíg szép szint kapnak.

    A sajtot lereszelem, a petrezselymet durván aprítom.

    A gombákról leveszem a fóliát, teszek rájuk sajtot, s további 15 percig sütöm. Majd rászórom a maradék sajtot, s grill fokozaton - 200 C fok - még 10 percig sütöm.

    A krumplikra rászórom a petrezselymet.

    Tálalok.








    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése