HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. július 24., vasárnap

Házi kacsatepertő

Házi kacsatepertő


A tepertő finom csemege, a zsír pedig kiváló sütéshez, főzéshez. De zsíroskenyérnek sem rossz, hagymával, piros paprikával.

Hozzávalók:


  • 1 kg bőr nélküli kacsaháj
  • víz
  • fokhagyma
  • tej
A vacsorához:
  • 1 karéj félbarna kenyér 
  • csípős hegyes zöldpaprika
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 1 db paradicsom
  • tepertő

Elkészítés:


A hájat tisztítás, mosás után felkockázom, s beleteszem egy lábasba, öntök rá egy kevés vizet és tejet, s lassú tűzön, időnkénti keverés mellett, elkezdem a zsírt kiolvasztani. Egy idő után a zsír nagyját lemerem róla, s tovább sütöm, időnként megkavarom, hogy le ne égjen. Amikor már majdnem aranysárgára barnult, dobok rá fokhagymát, s szórok rá sót.

Végül egy szitán átöntöm a megmaradt tepertőt és a zsírt. A zsírt - miután lehűlt - üvegbe öntöm, a tepertőt pedig egy tányérba rakom.

A tepertőből kenyérrel, paprikával, paradicsommal, újhagymával, vörösborral egy jó vacsorában volt részem.

Természetesen más zöldséget pl. retket is fogyaszthatunk hozzá idénytől függően.

 Lehet tepertős zsíroskenyeret is készíteni, ha valaki úgy jobban szereti.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése