HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. július 31., vasárnap

Fehérboros, tejfölös, zöldséges sertéstokány fusillival

Fehérboros, tejfölös, zöldséges sertéstokány fusillival


Emlékezetem szerint tokány receptet még nem töltöttem fel. Íme:

Hozzávalók:

  • 25 dkg sertéshús
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db chili
  • 1 db nagy paradicsom
  • 3 ek sertészsír
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • 1 dl fehérbor
  • 4 ek tejföl
  • 25 dkg fusilli

  • Elkészítés:

    A szalonnát és a húst csíkokra vágom. A hagymákat aprítom, a paprikákat szeletelem, a paradicsomot nyolcadolom.

    Egy serpenyőben a zsíron megsütöm a szalonnát, majd a hagymákat, végül rádobom a húst és fehéredésig sütöm. Fűszerezem. Öntök rá kevés vizet. Ebben főzöm egy darabig, majd hozzáadom a paprikákat és a paradicsomot, ráöntöm a bort.

    A tésztát forrásban lévő sós vízben 11 percig főzöm.

    A tokányhoz keverem a tejfölt.

    Tálaláskor szedek a tányérba tésztát, s rákanalazom a tokányt.




    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése