HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. július 19., kedd

Cukkinis lecsó parasztkolbásszal, rizzsel

Cukkinis lecsó parasztkolbásszal, rizzsel


Lecsóimádóként most egy újabb lecsót mutatok.

Hozzávalók:

  • 1 db zöld cukkini
  • 1 db sárga cukkini
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 db újhagyma zöldjével
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 db lecsó paprika
  • 1 db bogyiszlói paprika
  • 1 db csípős hegyes zöld paprika
  • 4 db chili
  • 3 db paradicsom
  • 3 ek napraforgóolaj
  • 20 dkg csípős  parasztkolbász
  • 1 pohár rizs
  • őrölt csípős paprika


  • Elkészítés:

    A hagymákat aprítom, a cukkiniket szeletelem, a paprikákat, az újhagymát és a 2 chilit karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom. A kolbászt felszeletelem.

    Egy serpenyőben kevés olajon a kolbászt megsütöm. Kiveszem, félreteszem.

    A zsíron megkapatom a rizst, majd megdinsztelem  a hagymákat, hozzáadom a többi olajat, a paprikákat, később a cukkinit és a paradicsomot. Fűszerezem. Visszateszem a kolbászt és készre főzöm.

    Tálaláskor teszek rá egy chlipaprikát. Kenyérrel, vörösborral fogyasztom.




    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése