HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. július 28., csütörtök

Chilis-currys-tejszínes cukkini krémleves pirított magos zsemlével, sajtforgáccsal

Chilis-currys-tejszínes cukkini krémleves pirított magos zsemlével, sajtforgáccsal

A krémlevesek íze, állaga mindig lenyűgöz, igyekszem variálni. Most így készítettem. A hozzávaló cukkini a kertünkből van.

 

Hozzávalók:

 

  • 1 db cukkini (kb 40 dkg)
  • 1 db krumpli
  • 3 db újhagyma zöldjével 
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db chili
  • 1 dl tejszín
  • 5 dl víz
  • 1 ek vaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt curry
  • őrölt piros paprika
  • 0,5 db magos császászsemle
  • 2 dkg trappista
  • 2 db chili a tálaláshoz

Elkészítés:

A krumplit megpucolom, felvágom, a cukkinit szeletelem, a hagymát, chilit  aprítom.

A hagymát a vajon megdinsztelem, hozzáadom a chilit, a krumplit és a cukkinit, fűszerezem, öntök rá vizet, és megfőzöm. Rálocsolom a tejszínt, botmixerrel összekeverem, hagyok benne egy kevés darabos anyagot is.

A zsemlét megpirítom.

Tálaláskor szedek a tányérba levest, beletöröm a zsemlét, zöldségpucolóval hasítok rá sajtforgácsot, szórok rá borsot és curryt.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése