HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. június 26., vasárnap

Újkrumplis, cukkinis lecsó, füstölt szalonnával és debrecenivel

Újkrumplis, cukkinis lecsó, füstölt szalonnával és debrecenivel


Imádom a lecsót, mindennap meg tudnám enni. Persze, azért variálom.

Hozzávalók:

  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 25 dkg  nagyobb újkrumpli
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 6 db lecsópaprika
  • 3 db csípős hegyes paprika
  • 2 db chili 
  • 6 db paradicsom
  • 1 db kisebb cukkini 
  • őrölt csípős piros paprika
  • őrölt fekete bors
  • 2 ek disznózsír
  • 2 szál debreceni kolbász (kb. 20 dkg)

Elkészítés:

 A szalonnát kis csíkokra vágom.

A krumplit megpucolom, kockára vágom.

A hagymát durván aprítom. A paprikákat, (a hegyes paprikából egy kis darabot félreteszek), s cukkinit karikára vágom. A paradicsomot nyolcadolom.

Egy nagy serpenyőben zsíron megsütöm a szalonnát, majd megpirítom a hagymát, hozzáadom a paprikákat, a paradicsomot és a cukkinit. Fűszerezem. Beleteszem a krumplit is.

Felkarikázom a kolbászt. Amikor a krumpli már majdnem megpuhult, beleteszem a kolbászt.

Tálaláskor szedek a tányérra a lecsóból, s vágok rá a hegyes paprikából, s megszórom piros paprikával.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése