HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. június 25., szombat

Hideg rumos, tejszínes meggyleves

Hideg rumos, tejszínes meggyleves


Finom, hűsítő étel kánikulában. A rum opcionális. Aki nem szeretne alkoholos levest kanalazni, vagy gyerek is van a családban, az  elhagyhatja.

 Hozzávalók

  • 30 dkg  meggy  
  • 1 ek vaj
  • 1 ek liszt
  • 1 dl víz
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 tk cukor
  • 1 kk vaníliás cukor
  • 1 db fahéj rúd
  • 5 db szegfűszeg
  • 1 dl tej
  • 6 cl rum

Elkészítés:

A meggyet megmosom, majd kimagozom.

Egy lábasban  vajat olvasztok,  egy kevés lisztet és vizet keverek hozzá, majd leveszem a tűzhelyről, öntök hozzá tejszínt, csomómentessé keverem.  Beleteszem a meggyet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a szegfűszeget, s a fahéjat, kevés tejet keverek hozzá és kb. 10 percig főzöm.  Leveszem a tűzhelyről, hagyom kihűlni, majd  beteszem a hűtőbe néhány órára.

Mikor jól lehűlt, kiveszem, belekeverem a behűtött rumot,  a tányérba merem, s locsolok rá egy kevés tejszínt.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése