HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. május 3., kedd

Sült csirkecombok petrezselymes újkrumplival

Sült csirkecombok petrezselymes újkrumplival

Megjelent az újkrumpli. Ezt ki kellett próbálni. Egy egyszerű és gyors étel került az asztalomra.

Hozzávalók:

  • 2 db csirke alsócomb
  • 2 db csirke felső-
    comb
  • 1 mk sült csirke fűszerkeverék
  • 1 tk olívaolaj
  • 2 tk libazsír
  • 4 szál kakukkfű
  • 2 szál újhagyma zöldjével
  • 20 dkg újkrumpli
  • 2 tk vaj
  • 6 szál petrezselyem 
  • 1 db paradicsom

Elkészítés:

A combokat bekenem az olajjal, megszórom a fűszerkeverékkel, beteszem a hűtőbe.

A krumplikat megmosom.

A combokat beteszem egy serpenyőbe, ráteszem a libazsírt, mellérakom a hárombavágott újhagymákat. A húsok mindkét oldalán magas hőfokon megpirítom, majd alacsonyabb hőfokon lefedve tovább sütöm.

Egy másik serpenyőben a krumplikat vajon megsütöm, a végén megszórom a durvára vágott petrezselyemmel.

Tálaláskor szedek a tányérra 1-1 combot, rakok mellé krumplit és sült hagymát, díszítem paradicsomszeletekkel.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése