HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. január 30., szombat

Kolbászhúsos raguval töltött padlizsán sajttal megszórva, velesült zöldségekkel

Kolbászhúsos raguval töltött padlizsán sajttal megszórva, velesült zöldségekkel


Mediterrán töltött padlizsán francia lágysajttal.

Hozzávalók:

  • 1 db padlizsán
  • 10 dkg sertés darálthús (kolbászhús)
  • 1 db újhagyma zöldjével
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db chili
  • 1 db tojás
  • 3 szál kakukkfű
  • 4 db krumpli
  • 1 szál rozmaring
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • morzsolt kakukkfű
  • 2 ek olívaolaj
  • 5 dkg francia puha sajt

  • Elkészítés:

    A krumplit héjában megfőzöm.

    A kolbászhúst egy tálba teszem. A paradicsom és a paprika felét félreteszem, a többi zöldséget  felvágom, a tálba teszem.

    A padlizsánt hosszában félbevágom, cseresznyemagozóval kikanalazom a belsejét, egy kis peremet hagyva.  Néhány gombócot félreteszek, a többit felvágom, s a raguhoz teszem. Ráütöm a tojást, fűszerezem, s alaposan összekeverem.

    A krumplikat megpucolom. 

    A padlizsáncsónakokat berakom egy nagy serpenyőbe, megtöltöm a raguval, mellérakom a zöldségeket. Sózom, borsozom, locsolok rá olajat, rárakom a kakukkfű és rozmaring ágakat.  Betakarom egy alufóliával s berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe.

    30 perc után leveszem a fóliát, feltekerek 200 C fokra, s tovább sütöm.

    Lereszelem a sajtot.

    10 perc után rárakom a sajtot a padlizsánra, egy keveset a krumplikra, 15 perc elteltével átkapcsolok grill fokozatra, s még bő 5 percig sütöm.  Lehet tálalni.





    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése