HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. december 31., csütörtök

Kolbászhúsos ragúval töltött sertés előcsülök savanyúkáposzta ágyon, zöldpesztós burgonyával, paradicsommal bacon köntösben, paprikával együtt sütve, pezsgővel locsolva

Kolbászhúsos ragúval töltött sertés előcsülök savanyúkáposzta ágyon, zöldpesztós burgonyával, paradicsommal bacon köntösben, paprikával együtt sütve, pezsgővel locsolva


Egy töltött finomság, szilveszterre egy kiváló fogás.

Hozzávalók:

A csülök főzéséhez:
  • 1 db füstölt sertés előcsülök 75 dkg) csonttal együtt)
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1 tk egész bors
  • 1 tk egész kömény
A töltelékhez:
  • 15 dkg kolbászhús (fűszerezett sertés darálthús)
  • 2 szál újhagyma zöldjével
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db csiperke gomba
  • 0,5 csípős hegyes paprika
  • 1 db chili
  • 1 db paradicsom
  • 1 db tojás
  • 1 kk őrölt fekete bors
  • 1 tk őrölt csípős piros paprika
  • 1 tk kakukkfű
A körítéshez:
  • 20 dkg vecsési savanyított káposzta
  • 4 db nagyobb burgonya
  • 2 ek zöld pesto
  • 2 db paradicsom
  • 5 szelet bacon
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 2 db chili
  • őrölt fekete bors
  • őrölt kömény
  • 1 dl száraz pezsgő

A sütéshez:
  • 2 ek zsír
  • 4 szál rozmaring
  • 6 szál kakukkfű

Elkészítés:

A csülköt alaposan megsikálom, beteszem egy fazékba, felöntöm vízzel, beleteszem a hozzávalókat, s egy éjszakát hagyom benne.

Másnap kb. másfél órát főzöm. Amikor már kellően puha (a villa könnyedén beleszalad), kiveszem a csontot.

Amíg a csülök fő, elkészítem a tölteléket, s előfőzöm a krumplikat.

A hagymákat, csiperkegombát, paprikát, paradicsomot aprítom, ráütöm a tojást, fűszerezem. Alaposan összekeverem.

A krumplikat hosszában bevágom, megtöltöm a pestoval, betekerem a baconba. A paradicsomok szintén kapnak bacon köntöst.

A csülköt megtöltöm a töltelékkel. Egy nagy serpenyőbe belerakom a káposztát, sózom, borsozom, megszórom köménymaggal, ráhelyezem a csülköt, meglocsolom pezsgővel, melléhelyezem a krumplikat, paradicsomokat és a paprikát. Sózom, borsozom. Letakarom egy alufóliával, s beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe, s légkeverésen 50 percig sütöm. Közben időnként a csülköt meglocsolom a lével.

Majd leveszem a fóliát, a csülökre ráteszem a chiliket s még 10 percig grillezem 200 C fokon.

Tálaláskor szelek egy szeletet a csülökből, mellérakok káposztát, egy krumplit, egy fél paradicsomot és chilit, s egy negyed hegyespaprikát.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése