HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. november 25., szerda

Tojásos, libamájkrémes raguval töltött zöldségek, baconba tekerve, sajttal megszórva

Tojásos, libamájkrémes raguval töltött zöldségek, baconba tekerve, sajttal megszórva


Mert nem csak Márton-napkor lehet libás ételt enni.

Hozzávalók:

  • 2 db piros kaliforniai paprika 
  • 3 db nagy csiperke gomba
  • 2 db nagy paradicsom
  • 2 db nagyobb burgonya
  • 1 db újhagyma zöldjével
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 szál petrezselyem
  • 1 db chili
  • 1 db tojás
  • 1 doboz (15 dkg) libamájkrém
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • morzsolt kakukkfű
  • 9 szelet baconszalonna (kb 12 dkg)
  • olíva olaj 
  • 2 szál rozmaring
  • 6 szál kakukkfű
  • 5 dkg trappista sajt

Elkészítés:

A krumplikat előfőzöm, a tojást félkeményre főzöm.

A paprikákat megskalpolom, a csumát eltávolítom. A két legnagyobb gomba törzsét kitöröm, a törzseket és a harmadik gombát aprítom, egy keverőtálba teszem. A paradicsomot szintén lefejezem, a belsejét kivájom, a kalapot és a belsejét aprítom. A hagymát és a chilit karikára vágom, a fokhagymát, petrezselymet aprítom. A tojást és egy szelet bacont  kis kockára vágom. Mind megy a keverőtálba. Hozzáadom a libamájkrémet. Fűszerezem, jól összekeverem.

A krumplikat félbevágom. A zöldségeket megtöltöm a raguval, mindegyiket betekerem a baconszalonnával. Beteszem egy nagy serpenyőbe, sózom, borsozom, locsolok rá olajat. Rakok rá rozmaring és kakukkfűszálakat, letakarom egy aluminiumfóliával, s beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe.

15 perc után leveszem a fóliát és tovább sütöm.

Lereszelem a sajtot.

15 perc elteltével a zöldségekre szórom a sajtot. Várok 10 percet és átkapcsolok grill fokozatra, s bő 10 percig 200 C fokon még pirítom.

Tálaláskor a felét egy tányérra szedem.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése