HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. augusztus 13., csütörtök

Lecsó sajtos virslivel és krumplival

Lecsó sajtos virslivel és krumplival


A lecsót nem tudom megunni. Sokfélét töltöttem már fel. Ezúttal a sajttal töltött virsli az újdonság.

Hozzávalók:
  • 80 dkg lecsópaprika
  • 2 db csípős hegyes paprika
  • 2 db chili
  • 35 dkg paradicsom
  • 2 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 30 dkg sajttal töltött virsli
  • 3 db nagyobb krumpli
  • őrölt csípős piros paprika
  • őrölt fekete bors
  • disznózsír 
  • 2 db újhagyma zöldjével

Elkészítés:

A szalonnát kockára vágom.

A hagymákat aprítom, a paprikát és paradicsomot darabolom. A krumplit kockára vágom.

Serpenyőben zsírt olvasztok, ráteszem a szalonnát, megpirítom. Hozzáadom a hagymát, rövid dinsztelés után a paprikát, majd a krumplit, végül a paradicsomot. Fűszerezem. Együtt párolom. Addig főzöm, míg minden csaknem puha.

Közben felvágom a virslit, a lecsóhoz adom. Felszeletelem az újhagymát, rászórom a lecsóra..

Néhány perc után tálalok, kenyérrel fogyasztom.



P.S. A Hírkereső 2015.08.29. Recept - Napi Top-jában:
2. Lecsó sajtos virslivel és krumplival(Mindmegette)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése