HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. augusztus 29., szombat

Hideg görögdinnye krémleves, főzés nélkül , rumos mazsolával, sajtos diós toasttal

Hideg görögdinnye krémleves, főzés nélkül, rumos mazsolával, sajtos diós toasttal


Nyári leves meleg napokra.


Hozzávalók:


  • 1 szelet görögdinnye (20 dkg)
  • 2 dl vörösbor
  • 3 ek cukor
  • 3 cl citromlé
  • 5 db szegfűszeg
  • késhegynyi őrölt fahéj
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 5 dkg mazsola
  • 3 cl fehér rum
  • 1 db zsemle
  • 2 dkg füstölt sajt
  • dió

Elkészítés:

    A jól behűtött dinnyéből cseresznyemagozóval kivájok 20 db-ot, félreteszem. A többit mag nélkül kikanalazom. Beteszem egy keverőedénybe. Hozzáadom a cukrot, beleöntöm a citromlevet és a vörösbort, beleszórom a fahéjt és a vaníliás cukrot. Botmixerrel összekeverem.

    Beleszórom a szegfűszeget, s beteszem a hűtőszekrénybe a félretett dinnyedarabokkal és a rumba áztatott mazsolával. A diót száraz serpenyőben megpirítom, a sajtot lereszelem.

    Amikor az ízek jól összeértek tálalok. Tányérba öntök a dinnyelevesből, teszek rá dinnyegolyókat, s szórok rá a mazsolából.  A  zsemléből levágok 2 szeletet, megpirítom, s szórok rá sajtot és diót.

    Aki akarja, tálalhat a dinnyehéjban is.



    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése