HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. augusztus 20., csütörtök

Fokhagymás, tejfölös, sajtos lángos virslivel

Fokhagymás, tejfölös, sajtos lángos virslivel


Lángos gazdagon. Igazán kiadós. Jobb, mint a piacon, vagy a strandon kapható.

Hozzávalók:
  • 20 dkg liszt
  • 1 dkg élesztő
  • tej
  • cukor
  • olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 ek tejföl
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 2 db virsli 
  • 3 szál újhagyma zöldje

Elkészítés: 

Egy csészében a cukros kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatom, majd hozzákeverem a liszthez, sózom,  víz és néhány csepp olívaolaj hozzáadásával tésztává dagasztom. Egy meleg helyre teszem,  hagyom, hogy megkeljen. Közben a sajtot lereszelem, a virslit és az újhagyma szárát felszeletelem.  A virslit beteszem a mikróba.

Amikor a tészta már szépen megnőtt, kőralakúra formázom, s forró olajban kisütöm.  Fokhagymával bedörzsölöm, megkenem tejföllel, rászórom a szeletelt fokhagymát, s a  sajtot, a tetejére pedig a virslit és a hagymazöldet.


P.S. A Hírkereső 2015.08.30. Recept Heti Top-jában:
4. Házi, sajtos-tejfölös lángos(Mindmegette)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése