HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. május 12., kedd

Hideg vörösboros szamóca leves tejszínhabbal, mentával

Hideg vörösboros szamóca leves tejszínhabbal, mentával


Most indul be a szamóca (földieper) idénye. Az import után megjelent a magyar eper is, bár egyelőre méregdrágán. Én elhiszem, hogy a magyar ízesebb, s bár híve vagyok a by Hungarian products mozgalomnak, de a pénztárcámnak sem vagyok ellensége, ezért még mindig a sokkal olcsóbb importot veszem, ami - legyünk őszinték - nem is olyan rossz. Egyébként is az import görög, spanyol miért lenne rosszabb, amikor ott jóval több a napsütés, mint kis hazánkban, s valószínűleg a talaj sem rosszabb.

Nos, most egy hideg szamóca levest készítettem, ami nagyon egyszerű.

Hozzávalók:

  • 30 dkg szamóca (földi eper)
  • 5 dl tej
  • 2 tk cukor
  • 5 db szegfűszeg
  • 1 kk vaníliás cukor
  • 1 dl vörösbor
  • 0,5 citrom
  • habtejszím
  • mentalevél

Elkészítés:

Az epret megmosom. A legszebb egyharmadát félreteszem. A többinél eltávolítom a leveleket, darabolom.

A darabolt eprek felét beleteszem a tejbe, hozzáadom a cukrot a fűszereket, beleöntöm a bort., Botmixerrel összekeverem.

A levesbe beleteszem a darabolt eprek másik felét. Beteszem a hűtőbe néhány órára.

Amikor kiveszem, nyomok rá tejszínt, s díszítem egy mentacsúccsal.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése