HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. május 30., szombat

Csusza kicsit másként, háromféle sajttal

Csusza kicsit másként, háromféle sajttal


Már régóta vágytam egy csuszára, de egy kicsit mást, különlegesebbet szerettem volna készíteni.. Így született meg ez az étel.

Hozzávalók:


  • 25 dkg csusza tészta (Gyermelyi 4 tojásos)
  • 1 dl tejföl
  • 5 dkg tehéntúró
  • 3 dkg trapista
  • 3 dkg Niva Pakina (penészes sajt)
  • 3 Orda (fokhagymás, petrezselymes sajt)  
  • 5 dkg darabolt bacon
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0,5 csokor petrezselyem
  • őrölt fekete bors
  •  
    Elkészítés:


    A tésztát sós vízben megfőzöm.

    Közben egy serpenyőben a bacont megsütöm, ráteszem az aprított fokhagymát. A felét félreteszem.
    A serpenyőbe rászedem a tésztát, ráöntöm a tejfölt, összekeverem. Rövid ideig együtt sütöm.

    Majd tálalok. Szedek a tányérra tésztát, szaggatok rá a túróból és a sajtokból, szórok rá sült bacont, borsot, tépek rá petrezselymet.





    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése