HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. január 15., csütörtök

Narancsos sütőtökfőzelék camemberttel, pekándióval, tökmagolajjal, chilivel

Narancsos sütőtökfőzelék camemberttel, pekándióval, tökmagolajjal, chilivel

Sütőtök krémlevest már sokat tettem fel, de főzeléket még nem. Jöjjön akkor most egy érdekes párosítás.

Hozzávalók:
  • 1 db kisebb sütőtök
  • 2 db krumpli
  • 2 db narancs
  • 1 ek cukor
  • 1 tk olívaolaj
  • 1 db húsleves kocka
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 db chili
  • tökmagolaj
  • 10 dkg Sirius camembert sajt
  • 6 db pekándió
Elkészítés:

A tököt megpucolom, magjait eltávolítom, kockára vágom. Egy serpenyőre rakom. Meglocsolom olívaolajjal, s a sütőben megsütöm.

Közben a felkockázott krumplikat megfőzöm.

A narancsokat megpucolom, a héját felkockázom, a húst gerezdekre szedem. Egy serpenyőben cukron a narancsokat és a héjat megkaramellizálom. Hat gerezd narancsot félreteszek.

A sült tököket, a krumplit és a narancsokat egy lábasba teszem, öntök rá vizet, fűszerezem, s rámorzsolom a leveskockát. Rövid ideig főzöm, majd hozzáöntöm a főzőtejszínt. Felforralom, majd botmixerrel összekeverem.

Tálaláskor merek a tányérba levest, középre egy chilit teszek, köré narancs gerezdeket, feldarabolt camembert sajtot, pekándiót és locsolok rá tökmagolajat.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése