HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. december 4., csütörtök

Vörösboros gombapaprikás tésztával

Vörösboros gombapaprikás tésztával

A hűtőmben volt néhány zöldség, amiből eredetileg lecsót akartam főzni, de a feleségem a paprika nagy részét elhasználta, így változtatnom kellett. Végül is egy gombapaprikás került ma az asztalra.

 

Hozzávalók:

  • 30 dkg csiperkegomba
  • 1 db paprika
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 3 db chili
  • 4 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 szál kakukkfű
  • 1 szál rozmaring
  • chiliszósz
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprka
  • morzsolt kakukkfű
  • 1 dl vörösbor
  • 4 ek tejföl
  • 2 ek libazsír
  • 25 dkg tészta (ruote)
  • 1 szál újhagyma zöld
  • 6 ek tejföl
Elkészítés:

A hagymákat durván aprítom, a paprikákat és a paradicsomot darabolom, a gombákat szeletelem.

Egy serpenyőben üvegesre pirítom a hagymát, hozzáadom a paprikákat és a paradicsomot, majd a fokhagymát, fűszerezem, locsolok rá chiliszószt..  Amikor a a zöldségek már félpuhák, hozzáadom a gombát

Megfőzöm a tésztát sós vízben aldente.

A gombához öntöm a bort és a tejfölt, összekeverem, s elzárom a tűzhelyt, hőntartáson hagyom.

Tálaláskor szedek a tányérra tésztát, rákanalazom a gombapaprikást, s három kanál tejfölt, szórok rá felvágott újhagyma zöldjét, s vágok rá chilipaprikát..





1 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta ! Mindkét tányérodon ugyanaz a finomság ,de amit kérdeztél nekem ez jobban tetszik!

    VálaszTörlés