HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. december 24., szerda

Tejfölös bableves füstölt karajjal

Tejfölös bableves füstölt karajjal

Itt a tél, jöjjön hát akkor egy finom téli leves.

Hozzávalók:

  • 20 dkg füstölt karaj
  • 40 dkg tarka bab
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1/2 zeller
  • 1 db burgonya
  • 1 fejvöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 4 db chili 
  • 2 szál petrezselyem
  • 1 db füstös ízű leveskocka
  • őrölt fekete bors 
  • őrölt csípős paprika
  • köménymag
  • olaj 
  • 1 dl vörösbor
  • 1 dl tej
  • 1 púpozott kanál liszt (habaráshoz)
  • 1 dl tejföl

Elkészítés:

A babot és a feldarabolt karajt előző nap beáztatom.

Másnap a karajt felteszem főni egy liter vízben.

Közben megpucolom a zöldségeket, a répákat kisújnyi darabokra, a zellert félbe,a krumplit kockára vágom, a hagymákat, petrezselymet aprítom.

Másfél óra elteltével hozzáadom a babot és a zöldségeket, fűszerezem, beleteszek két db chilit.

Amikor csaknem megfőtt, beleöntöm a vörösbort, majd a tejet, s a tejföl felével és a liszttel behabarom..

Tálaláskor merek a tányérba levest, teszek rá három kanál tejfölt, s egy chilit.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése