HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. december 1., hétfő

Sült libacomb fehérboros párolt káposztával, krumplipürével, áfonyás sárgabarackkal és sült céklávalA bejegyzés címe

Sült libacomb fehérboros párolt káposztával,  krumplipürével, áfonyás sárgabarackkal és sült céklával


Ez a finomság a névnapomra készült.

 

Hozzávalók:

  • 1 db libacomb
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 szál rozmaring
  • 3 szál kakukkfű
  • őrölt fekete bors
  • 3 db krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • petrezselyem
  • 0,5 fej káposzta
  • olívaolaj
  • köménymag
  • 0,5 db citrom
  • 1 dl fehérbor
  • 1 db cékla
  • 2 szelet sárgabarack befőtt
  • 2 kk áfonyalekvár
Elkészítés:

A libacombot sózom, borsozom, s beteszem a hűtőbe néhány órára.

A combokat belehelyezem egy nyél nélküli serpenyőbe kevés libazsírra, teszek rájuk-melléjük fokhagymagerezdeket,  kakukkfüvet és rozmaringot. Mindkét oldalát megkapatom, majd vizet öntök rá, lefedem, s nem túl nagy lángon párolom, időnként meglocsolom..

Közben felszeletelem a káposztát. Egy serpenyőben olajon megpörkölöm a köménymagot, szórok rá cukrot, karamellízálom. Rádobom a felvágott hagymát, megdinsztelem. Hozzáadom a káposztát, sóval, borssal ízesítem. Időnként megkavarom. Amikor már majdnem kész, facsarok rá citromlevet és öntök rá fehérbort, készre párolom.

Amíg a káposzta párolódik, megfőzöm a krumplit, összetöröm, keverek hozzá kevés libazsírt és

Amikor a combok már megpuhultak,  a serpenyőbe teszem a négybevágott céklát, s a 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára grillezem.

Nagy lapostányérra teszem a comb felét, mellé sült céklát, egy-egy kupac káposztát, s krumplipürét, rá petrezselyemlevelet, s fél sárgabarackot, közepében áfonyalekvárral.





P.S. Azért jól esett volna néhány gratuláció. Nem a recepthez elsősorban, hanem a névnapomhoz. No, mindegy. Ez is megvolt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése