HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. október 20., hétfő

Körözöttel töltött paprika és paradicsom

Körözöttel töltött paprika és paradicsom

Volt a hűtőben túró és tejföl. Először egy csuszára gondoltam, de ahhoz szalonnát, vagy bacont kellett volna sütni. No, attól tényleg büdös lett volna az egész házban. Aztán eszembe jutott, hogy már rég ettem körözöttet, amit rögtön meg is kívántam, így aztán emellett döntöttem.

Hozzávalók :
  • 20  dkg tehéntúró
  • 1 dl tejföl
  • 2 szál nagyobb újhagyma zöldjével
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • köménymag
  • 2 db nagy paprika
  • 1 db nagy paradicsom
  • 0,5 citrom
Elkészítés:

A paprikákat és a paradicsomot félbevágom. A paprikát kicsumázom, a paradicsomot kivájom. Az újhagymát felkarikázom. A paradicsom belsejét aprítom. A hagymazöld felének a kivételével az összes hozzávalót összekeverem, s betöltöm a paprikákba és a paradicsomba. Elrendezem egy nagy tálon, s megszórom a hagyma zöldjével.

Vajas zsemlével és fehérborral fogyasztom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése