HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. augusztus 2., szombat

Sült sertéskaraj zöldségekkel

Sült sertéskaraj zöldségekkel

Finom húsi sült és rántott zöldségekkel.

Hozzávalók:
  • 25 dkg sertéskaraj/vagy tarja
  • 1 ek sertészsír
  • 1 db paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • 1 db cékla
  • 1 db sárgarápa
  • olívaolaj
  • őrölt fekete bors
  • rántott cukkini szeletek
  • 2 db paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • morzsolt bazsalikom
  • extraszűz olívaolaj 
  • szójaszósz
Elkészítés:

A húst sózom, borsozom, megszórom paprikával, beteszem egy serpenyőbe, melyben disznózsírt olvasztottam. Megpirítom, majd miután kapott egy kis kérget, teszek mellé  fokhagymát, negyedelt paradicsomot és fokhagymát. Lefedve lassú tűzön párolom, míg puha nem lesz.

Közben a darabolt céklát, sárgarépát fűszerezem, locsolok rá olívaolajat és sütőben megsütöm.

Elkészítem a paradicsomsalátát. A szeletelt paradicsomot fűszerezem, nyomok rá fokhagymát, s meglocsolom olívaolajjal.

Tálaláskor szedek a tányérra húst, s velesült zöldségeket, sült céklát és répát, rántott padlizsánt és paradicsomsalátát.

Jó étvágyat hozzá!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése