HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. július 31., csütörtök

Tejszínes, currys cukkinikrémleves bruscettával, coctail paradicsommal

Tejszínes, currys cukkinikrémleves bruscettával, coctail paradicsommal

Egy újabb verzió - mondhatnám gyöngyszem - kedvenc levesemre. Mediterrán, olasz konyha, de a curry miatt némi indiai beütéssel. Miután mindkettőt szeretem, talán az olaszok ezt elnézik nekem. Lehet, hogy ők is megkedvelik ezt az ízvilágot.
 
 Hozzávalók:
  • 1 db közepes cukkini  
  • 1 db krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db zöldség-leveskocka
  • bazsalikom
  • olívaolaj
  • 4 db sárga koktélparadicsom
  • 4 db piros koktélparadicsom
  • őrölt fekete bors
  • oregano
  • curry
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 db zsemle
  • 1 l víz
Elkészítés:

A cukkinit és a krumplit feldarabolom. Egy fazékban olívaolajon megpörkölöm, fűszerezem, felöntöm vízzel, belemorzsolom a leveskockát, a bennelévőket puhára főzöm. Hozzáöntöm a tejszínt.

Botmixerrel összekeverem, hagyok benne darabos elemeket is.

A zsemlét négybevágom, megpirítom. Bedörzsölöm fokhagymával, csöpögtetek rá olívaolajat.

Egy edénybe szedek cukkinilevest, réteszem a a fél zsemlét,majd újabb néhány kanál leves k9vetkezik. Végül a koktélparadicsimokat rakok rá és. szórok rá még curryt.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése