HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. július 18., péntek

Sült (grillezett) fehér bajorvirsli sörmustárral, császárzsemlével, bajor sörrel

Sült (grillezett) fehér bajorvirsli sörmustárral, császárzsemlével, bajor sörrel

Ez egy egyszerű, de nagyon kedvelt étel (Bayerischer Weisswurst) a bajoroknál, s nem csak a Münchner Oktoberfest alkalmával.

Eredetileg grillezni akartam, de sehol sem találtam a grillserpenyőmet. Egyszer a fáskamrában találtam rá, de úgy látszik most már végérvényesen drága feleségem "lomtalanítási" akciójának esett áldozatul.

Hozzávalók:
  • 1 db Bayernwurst (spirálalakú fehér bajorvirsli/kolbász)
  • Biersenf (sörmustár)
  • 1 db császárzsemle
  • 1 üveg Löwenbräu (müncheni sör)
  • petrezselyemlevél
Elkészítés:

A  bajorvirslit megszurkálom,  kevés olajon meggrillezem (sütöm), egy tányérra teszem. Adok mellé egy kanál mustárt, petrezselyemlevelet, s egy császászsemlét. Még menőbb sóspereccel, de az most nem volt itthon. A bajorok egyik legkedveltebb sörét - a Löwenbnräu-t - iszom hozzá, s máris Münchenben képzelem magam.

Mellesleg a feleségem tegnap  Münchenbe utazott, meglátogatni a rokonságot, s persze, kimenni a Flohmarkt-ra (bolhapiac), ami a kedvenc szórakozása neki is, s a lányunknak is (utóbbi a grazit látogatja csaknem minden héten).





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése