HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. július 6., vasárnap

Sok chilis, fokhagymás, gombás spaghetti fehérboros, tejszínes zöldpestoval, koktélparadicsommal és kecskesajttal

Sok chilis, fokhagymás, gombás spaghetti fehérboros, tejszínes zöldpestoval, koktélparadicsommal és kecskesajttal

A hűtőben még van saját készítésű zöld pesto. Nem használtam hozzá tartosítószert, nem szeretném, ha megromlana, másrészt szeretem a vele készült ételeket. Most egy olaszos ízvilágú pasta volt a napirenden. Fenséges volt.Remélem,  a Gastronomia történetébe így fog bevonulni:

Spaghetti alla Andrea con funghi,  pesto verde, molto chili e aglio, vino bianco, crema, pomodorini e formaggio  di capra

Nos, ennyit az öntömjénezésről! Következzen a RECEPT!

Hozzávalók:  
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 db chili
  • 3 szál petrezselyem
  • őrölt fekete bors
  • kakukkfű
  • oregano
  • 2 ek olívaolaj
  • 4 ek zöldpesto
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl főzőtejszín
  • 5 dkg érett kékpenészes kecskesajt
  • 12 db koktélparadicsom
  • 25 dkg spaghetti 

Elkészítés:

A hagymákat, chilit és a petrezselymet aprítom, a gombákat szeletelem.

A tészta főző vizét felteszem, sózom, öntök bele néhány csepp olajat.

Egy nagy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymát, majd ráteszem a chilit, s a gombát, fűszerezem. Amikor már pirult egy kicsit, rákanalazom a pestot, ráöntöm a bort és a tejszínt

Közben a tésztát belerakom a fazékba. Amikor már al dente, rámerem a szószra a tésztát Kanalazok rá egy keveset a főzővízből, összekeverem.

Tálalok. A tésztára morzsolok sajtot, s teszek rá koktélparadicsomot.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése