HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. július 30., szerda

Cukkinis, paradicsomos, zöldpestos penne mozzarellával

Cukkinis, paradicsomos, zöldpestos penne mozzarellával

Egy gyors, könnyű finom mediterrán ízvilágú zöldséges tésztás ételre vágytam. Ez lett belőle az itthoni anyagokból.

 Hozzávalók:
  • 20 dkg penne rigate
  • 2 gerezd fokhagyma&
  • 2 db chilipaprika
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek vaj
  • 1 kis cukkini fele
  • 1 db paradicsom
  • 1 dl sajátkészítésű zöld pesto
  • 10 levél bazsalikom
  • 10 db chilivel töltött olívabogyó
  • 1 dl tejszín
  • őrölt fekete bors
  • kakukkfű
  • oregano
  • 2 bazsalikomcsúcs
Elkészítés:  

A tésztát sós vízben megfőzöm.

Közben a fokhagymát aprítom, egy serpenyőben  olajon és  és vajon megpirítom. Ezalatt a cukkinit szeletelem, a paradicsomot nyolcadolom, mindkettőt a serpenyőbe teszem.Rövid idő után belekanalazom a pestot. Fűszerezem, ráöntöm a tejszínt, beleszórom az aprított bazsalikomot, az olívabogyókat, rávágom a chilit, összekeverem.

Felszeletelem a mozzarellát.

Rászedem a kifőtt tésztát, újból összekeverem. Tálalok.

A tányérra szedem a tészta felét, ráteszek három szelet mozzarellát és egy bazsalikomcsúcsot.

Vörösborral jóízűen elfogyasztom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése