HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. június 6., péntek

Vörösboros, tejfölös, gombás, zöldborsós zöldségragú krumplival

Vörösboros, tejfölös, gombás, zöldborsós zöldségragú krumplival

Ezt vegák is megkóstolhatják.

Hozzávalók :
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db csiperkegomba
  • 10 dkg zöldborsó
  • 2 db nagy krumpli
  • 1 db paradicsom
  • 3 szál petrezselyem
  • 4 db chilipaprika
  • olívaolaj
  • 1 dl paradicsomszósz  
  • chiliszósz
  • 1 dl vörösbor
  • 1 dl tejföl
  • őrölt fekete bors
  • chuliszósz 
  • petrezselyemlevél
Elkészítés.

A krumplit megpucolom, felvágom, felteszem főni.

A hagymákat aprítom, a gombát szeletelem, kevés olajon dinsztelem. Belerakom a zöldborsót is. Közben a paradicsomot nyolcadolom, majd hozzáadom a zöldségekhez. Fűszerezem. Beleöntöm a vörösbort, a paradicsomszószt és a chiliszószt, végül  a tejfölt. Hozzáadom a krumplit, összekeverem, tálalok.

Tálaláskor teszek rá tejfölt és petrezselyemlevelet.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése