HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. június 7., szombat

Pestos penne parmezan sajttal megszórva

Pestos penne parmezan sajttal megszórva

Három hete készítettem egy pestot -

Medvehagymás, retekleveles, spenótos, újhagymás, diós pesto

- azóta várja a hűtőben, hogy felhasználjam. Most eljött az ideje, egy olaszos ételt főztem. Finom volt, s gyorsan elkészült. A színek is az olasz tricolorral harmonizálnak: zöld, fehér, piros.

Hozzávalók :
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • 1 db paradicsom
  • 8 púpozott ek pesto
  • 0,5 dl tej
  • 3 dkg parmezan
  • 25 dkg penne
  • 1 ek olívaolaj
  • őrölt fekete bors
  • oregano
  • bazsalikom
  • kesudió
  • chili
Elkészítés:

A tésztához felteszem a vizet forrni, sózom, néhány csepp olajat is teszek bele.Újabban azt mondják, hogy durum tésztához nem kell olaj. Nekem viszont az a tapasztalatom, hogy így kevésbé ragad össze a tészta.

A paradicsomot nyolcadolom, a fokhagymát aprítom

A kesudiót szárazon megpörkölöm

Kevés olajon rövid ideig megsütöm a paradicsomot. Közben lereszelem a sajtot A paradicsomot kiveszem, félreteszem.

Az olajban megpirítom a fokhagymát, beleteszem a pestot, ráöntöm a tejet, elkeverem.

Amikor a tészta megfőtt, rászedem a pestos szószra,  fűszerezem, összekeverem.

Tálaláskor szedek a tányérra tésztát, szórok rá kesudiót,  sajtot, teszek rá paradicsomot, s középre bazsalikomot és chilit.

Vörösbort iszom hozzá.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése