HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. június 10., kedd

Mojito cocktail

Mojito cocktail

A mojito az egyik legismertebb és legkedveltebb kubai koktél. Ilyen hőségben - mint a mai - kiváló hűsítő ital.  Miközben e sorokat írom, szorgalmasan kortyolgatom.
Íme az én változatom:

 Hozzávalók:
  • 7 cl fehér rum
  • nádcukor
  • 10 db mentalevél (a kertünkből)
  • 1 db mentacsúcs
  • ásványvíz
  • 1 öntet Angostura 
  • 1 db lime
  • 0,5 citrom leve
  • 10 db jégkocka
Elkészítés:

A citromot kifacsarom, a lime-t felkarikázom, egyet félreteszek.

Egy longdrink pohárba beleteszem  a mentaleveleket,  ráöntöm a  citromlevet, egy kanállal megnyomkodom, beleszórom a cukrot, összekeverem. Beleteszem a jégkockákat, újra megkeverem,  beleöntöm a rumot, az  egy öntet Angostura-t. A lime karikákat kicsit megnyomkodom az ital felett, majd a többihez keverem. Feltöltöm ásványvízzel, s díszítem egy  citromkarikával, mentacsúccsal. Szívószálat adok hozzá.





1 megjegyzés:

  1. Csütörtökön enyhül a kánikula, sőt esőt is jósolnak. De a hűsítő koktél akkor is jól jöhet!

    VálaszTörlés