HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. június 2., hétfő

Fehérboros, zöldborsós, spenótos, kolbászos gomba újkrumplival

Fehérboros, zöldborsós, spenótos, kolbászos gomba újkrumplival

Egy újabb spenót-gomba kombináció. Nagyon finom!

Hozzávalók :
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma 
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 2 db chilipaprika
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 marék spenót
  • 5 szál petrezselyem
  • 5 szál kakukkfű
  • 10 dkg füstölt parasztkolbász
  • őrölt fekete bors
  • oregano
  • olívaolaj
  • 1 dl fehérbor
  • 3 db nagy újkrumpli
  • petrezselyemlevél
Elkészítés: 

A krumplikat megkapirgálom, megmosom, s felteszem főni.

A vöröshagymát, az újhagymát és a paprikákat karikára vágom, a fokhagymát aprítom.

Egy serpenyőben olívaolajon.a hagymákat megdinsztelem.

Közben a gombákat és a kolbászt szeletelem, a spenótot és a petrezselymet nagyobb darabokra vágom.

A hagymákhoz adom a paprikákat és a gombákat, rárakom a kakukkfüvet, sózom, borsozom, szórok rá oreganot. Amikor a gomba már majdnem puha, hozzáadom a kolbászt, a spenótot, petrezselymet, s ráöntöm a bort. Kész. A krumpli is megfőtt, lehet tálalni.

Tálaláskor teszek a tányérra gombás ragút, mellé másfél krumplit, szórok rá  petrezselyemleveleket.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése