HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. május 18., vasárnap

Stracciatella:fehérboros olasz tojásleves spenóttal

Stracciatella: fehérboros olasz tojásleves spenóttal, fokhagymás, parmezános bruschettával

A spenót szezonja van, jöjjön tehát egy olasz különlegesség, az én változatomban..(Ez nem a fagylalt!)

Hozzávalók :
  • 10 dkg spenót
  • 2 szál újhagyma zöldjével
  • 5 szál petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 3 dkg parmezan
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • 1 db marhahúsleves kocka
  • őrölt fekete bors
  • oregano
  • 1,2 l víz 
  • 1 dl fehérbor.
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 6 szelet toast
  • olívaolaj
  • extraszűz olíva olaj
Elkészítés:

Az újhagymát (zöldje nélkül) és a fokhagymát aprítom, kevés olajon megdinsztelem.. Felöntöm vízzel,
beleteszem a leveskockát, fűszerezem.

A spenótot, az újhagyma zöldjét és a petrezselymet aprítom, a parmezánt lereszelem.  A tojást felverem, összekeverem a parmezan nagy részével (egy keveset félreteszek a bruchettához).és a zsemlemorzsával, öntök hozzá a levesből, csomómentesre keverem. Majd folyamatosan villával kevergetve beleöntöm a levesbe a keveréket.Végül beleteszem az aprított zöldségeket, beleöntöm a fehérbort.

Tálalok. Fokhagymás, olívaolajos, parmezános  bruschettával fogyasztom. Fehérbort iszom hozzá.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése