HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. május 26., hétfő

Sonkába tekert fehérspárga spenótágyon sült krumplival, majonézzal

Sonkába tekert fehérspárga spenótágyon sült krumplival, majonézzal

Spárga és spenót szezonja van. Igyekszem kihasználni. Most is kombináltam a kettőt.

Hozzávalók :
  • 1 köteg (50 dkg) fehérspárga
  • 1 marék (kb. 5 dkg) spenót
  • 5 dkg (3 szelet) cigány sonka
  • 2 ek Hellmann's majonéz
  • 2 db nagy újkrumpli
  • petrezselyem
  • őrölt fekete bors 
  • cukor
  • olívaolaj
Elkészítés:

A krumplikat megfőzöm, fűszerezem, majd olajban megsütöm.

A közben a spárgákat megpucolom , sós, cukros vízben megfőzöm. Kiveszem, a spenótot bedobom a spárga főző levébe kb .3 percre.  A spárgákat három felé osztom, s betekerem a sonkába.

A spenótot egy tányérra halmozom, ráteszem a sonkás spárgát, fűszerezem. Mellérakom a krumplikat, s kanalazok a tányérra majonézt.A krumplira vágok petrezselymet.



1 megjegyzés: