HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. május 24., szombat

Fehérboros, tejszínes csirkecomb gombával, spárgával, spenóttal

Fehérboros, tejszínes csirkecomb gombával, spárgával, spenóttal

A napokban már készítettem egy hasonló ételt, de akkor nem tudtam lefényképezni drága feleségem cirkuszolása miatt. .Most viszont bemutatom.

Hozzávalók :
  • 2 db csirkecomb (kb 45 dkg)       
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • 6 db csiperkegomba
  • 4 db fehérspárga
  • 4 db zöldspárga
  • 1 kis marék spenót
  • 2 szál rozmaring
  • 2 szál petrezselyem
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1/2 pohár rizs
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
Elkészítés:

A csirkecombokat fűszerezem, egy műanyag dobozba rakom, vágok rá fokhagymát teszek rá rozmaringot, locsolok rá olajat s beteszem a hűtőbe.

Másnap egy serpenyőben a combokat mindkét oldalon megpirítom.

Közben a gombákat félbevágom, a spárgákat megpucolom, a végeiket levágom.

A csirkecombokra ráöntöm a bort és a tejszínt, 15 perc elteltével beleteszem a gombákat, 5 perc után belekerül a fehérspárga, majd 3 perc után a zöldspárga. Megmosom a spenótot, nagyobb darabokra vágom, s az is mehet a serpenyőbe. 3 perc párolás, s elzárom a tűzhelyet.

Tálalok. a tányérra szedek egy combot, a zöldségek felét, kanalazok rá szaftot, formázok egy adag rizst, teszek rá egy petrezselyemlevelet.








Az eredmény egy isteni, omlós, szaftos csirke lett, finom zöldségekkel. Próbáljátok ki Ti is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése