HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. február 17., hétfő

Rántott harcsa lilahagymával, majonézes krumplival

Rántott harcsa lilahagymával, majonézes krumplival

Szeretem a halakat, tengerit, folyamit egyaránt, gyakran szerepel az étrendemben,. Ezúttal egy harcsa. került az asztalomra. A majonézt többnyire magam készítem, de mivel kaptam egy üveg kiváló Hellmann"s majonézt, azt használtam.

Hozzávalók:
  • 1 db harcsafilé (kb. 40 dkg)
  • 1 db tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • vörösborecet
  • mogyorónyi gyömbér
  • 3 db burgonya
  • 1 dl Hellmann"s majonéz
  • 1 dl tejfől
  • 1/2 citrom
  • őrölt fekete bors
  • olívaolaj
Elkészítés:

Reggel a burgonyát megfőzöm, megpucolom, feldarabolom. Ráöntöm a tejföllel összekevert majonézt, sózom, borsozom, beteszem a hűtőbe.

A lilahagymát karikára vágom, hozzáadom az aprított fokhagymát,  sózom, borsozom,  reszelek rá gyömbért, összekeverem, hagyom állni egy darabig. Majd facsarok rá citromot, locsolok rá ecetet és olívaolajat, összekeverem.  Ez is mehet a hűtőbe.

A halat négybe vágom, sózom, borsozom, facsarok rá citromot.  Ez is a hűtőben landol.

Délben előveszem a halat, s kétszeresen bepanírozom. Forró olajban aranybarnára megsütöm.

Rögtön tálalok. A tányérra kerül két szelet hal, hagymasaláta és majonézes krumpli, egy szelet citromkarika. (Utóbbi a fotózás után került rá.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése