HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. január 8., szerda

Vörösboros resztelt csirkemáj tojással, rizzsel, vöröskáposztasalátával

Vörösboros resztelt csirkemáj tojással, rizzsel, vöröskáposztasalátával

Szeretem a csirkemájat,  nem csak azért mert olcsó, de finom és könnyű vele dolgozni  Most nem egy hagyományos recept következik:

Hozzávalók :
  • 25 dkg csirkemáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 2 db chili paprika  
  • 1 db paradicsom           
  • 1 dl vörösbor
  • 20 dkg rizs
  • olívaolaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • 2 db tojás
  • 1 szelet vörös káposzta
  • borecet
  • őrölt kömémy
Elkészítés:

Reggel a  rizst beáztatom. A káposztát legyalulom, sózom, borsozom,. szórok rá őrölt köményt, meglocsolom ecettel, olajjal, beteszem a hűtőbe. A hagymát aprítom, a paprikát és a paradicsomot darabolom.

A májat alaposan megmosom, s vízben ázni hagyom. A tojásokat megfőzöm, megpucolom, hosszában félbevágom.

A rizst felteszem főni. A májat leöblítem, négybevágom. Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymákat, ráteszem a májat, majd a paprikát és a paradicsomot, fűszerezem,  dinsztelem. A vége felé öntök rá vörösbort.

Tálaláskor szedek a tányérra rizst, mellé resztelt májat, valamint két fél tojást, s káposztasalátát. A rizsre locsolok a máj szaftjából, fűszerezem. Vörösborral fogyasztom.


P.S. A recept a Hírkereső Gasztro Toplistá-jában (2014.01.11.):
 23.- Vörösboros resztelt csirkemáj II. (Mindmegette)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése