HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. január 12., vasárnap

Malacsült sült hurkával, krumplival, almával és vörösboros káposztával

Malacsült sült hurkával,  krumplival, almával és vörösboros káposztával


Egy pót szilveszteri kaja.

Hozzávalók:

  • 30 dkg malachús
  • 1 dl sör 
  • méz
  • 3 szál májashurka
  • 5 dkg szalonna
  • 6 db burgonya
  • 3 db alma
  •  0,5 vöröskáposzta            
  • 1 db lilahagyma
  • 1 db babérlevél
  • vörösborecet
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • köménymag
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek disznózsír
  • olívaolaj
  • 1 dl vörösbor

  • Elkészítés: 

    A malachús bőrét megkockázom, sózom, borsozom, szórok rá pirospaprikát, nyomok rá fokhagymát, s  beteszem a hűtőbe.

    Másnap egy serpenyőben disznózsíron beteszem a sütőbe, fóliával letakarva.

    A krumplit megpucolom, hasábokra vágom, az alma magházát eltávolítom, egy serpenyőbe rakom, sózom, borsozom, locsolok rá olívaolajat, beteszem a sütőbe.

    A káposztát legyalulom. Serpenyőben  a karikára vágott lilahagymát megpirítom dobok rá köménymagot, ráteszem a káposztát, sózom, borsozom, öntök rá ecetet, teszek rá babérlevelet, ráöntöm a vörösbort.

    Közben a malachúst időnként meglocsolom a saját zsírjával és sörrel, 40  perc után leveszem a fóliát a malachúsról,  kenek rá mézet,  s átkapcsolok grill fokozatra.

    Tálaláskor egy szelet malachúst teszek a tányérra, mellé sült krumplit, almát és káposztát.





    1 megjegyzés:

    1. Na ezt gyorsan lekoppintom. Tehát ma befűszerezem és holnap lehet sütni. Én fehérkáposztát készítek hozzá, az van itthon. És sör is van, úgyhogy kipróbálom.

      VálaszTörlés