HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. december 29., vasárnap

Brokkoli krémleves sok krumplival, tejfölösen, curryval és kurkumával

Brokkoli krémleves sok krumplival, tejfölösen, curryval és kurkumával


Brokkoli krémlevest már sokféleképp készítettem. Most egy egyszerűt mutatok.

Hozzávalók:

  • 1 db kisebb brokkoli  
  • 1 szál újhagyma 
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 db burgonya
  • petrezselyem
  • húsleveskocka
  • vaj
  • tejszín
  • tejföl
  • őrölt fehérbors
  • curry
  • kurkuma
Elkészítés:

A vajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Sózom, borsozom, beleteszem az összevágott krumplit, feleresztem vízzel, s beleteszem a leveskockát. Mikor a krumpli félig megfőtt, ráteszem a rózsákra szedett kelbimbót. Megfőzöm. 4 db krumplit félreteszek. A levesbe keverek egy kevés tejszínt. Botmixerrel összekeverem. 

Tálaláskor szeletelek rá krumplit, teszek rá tejfölt, s szórok rá curryt és kurkumát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése