HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. november 13., szerda

Tejfölös babgulyás füstölt tarjával egyszerűen

Tejfölös babgulyás füstölt tarjával egyszerűen


A babgulyás nagy kedvenc. Ezúttal nem cifráztam, nagyon egyszerűen készült.

Hozzávalók:
  • 30 dkg  tarja
  • 20 dkg tarkabab
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyem-
    gyökér
  • 1/2 zeller
  • 1/2 karalábé
  • 2 db krumpli
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 3 db chilipaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • zellerlevél
  •  petrezselyem
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika 
  •  kömény
  • 2 dl tejföl 
  • 1 ek liszt 
  • olaj
Elkészítés:

A babot  egy éjszakára beáztatom.

A hagymákat, zellerlevelet, petrezselymet aprítom, a répát, gyökeret, zellert, karalábét, krumplit nagyobb darabokra vágom.

Egy lábasba beleteszem  a zöldségeket,  a babot és a húst, majd felöntöm vízzel,  fűszerezem, főzöm. Mikor megpuhult a bab és a zöldségek, berántom

Tálaláskor merek a tányérba levest, teszek rá  tejfölt, s díszítem egy egész chilivel.

Barna  kenyérrel fogyasztom



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése