HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. szeptember 18., szerda

Vörösboros resztelt csirkemáj rizi-bizivel, csalamádéval

Vörösboros resztelt csirkemáj rizi-bizivel, csalamádéval

Hozzávalók :
  • 25 dkg csirkemáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 2 db chili paprika             
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 dl vörösbor
  • 10 dkg zöldborsó
  • 20 dkg rizs
  • olívaolaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • csalamádé
  • 2 db chili díszítésnek
Elkészítés:

Reggel a  rizst kevés olajon megpörkölöm egy edényben, sózom, borsozom, öntök rá vizet, s ázni hagyom

A májat alaposan megmosom, s vízben ázni hagyom. Közben a hagymát aprítom, a paprikákat és a paradicsomot darabolom.

A rizshez hozzáadom a borsót, s felteszem főni. A májat leöblítem, kettévágom. Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymát, ráteszem a májat, majd a paprikákat és a paradicsomot, fűszerezem, s öntök rá vizet, dinsztelem. A vége felé öntök rá vörösbort.

Tálaláskor szedek a tányérra rizi-bizit, mellé resztelt májat, valamint csalamádét és chilit. Vörösborral fogyasztom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése