HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. szeptember 26., csütörtök

Csípős lecsó lecsókolbásszal

Csípős lecsó lecsókolbásszal

Hozzávalók :
  •  2 szelet füstölt szalonna
  • 1 kg lecsópaprika
  • 2 db csípős hegyes zöld paprika
  • 5 db chili paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db újhagyma zöldjével
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6 db paradicsom
  • 20 dkg lecsókolbász
  • olívaolaj
  • őrölt csípős paprika
  • őrölt fekete bors
Elkészítés:

A szalonnát csíkokra vágom. A vöröshagymát és a fokhagymát aprítom, az újhagymát, a paprikákat karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom, a kolbászt szeletelem.

Egy lábasban a szalonnát kevés olajon megpirítom, ennek zsírján a hagymákat  megdinsztelem, majd rádobom a paprikákat, később a paradicsomot, fűszerezem.. Amikor már csaknem megfőtt, hozzáadom a kolbászt is.

Dacára a sok chilinek, s a bőségesen adagolt csípős paprikának és borsnak, a lecsó csak enyhén volt csípős. Én már jártam úgy, hogy bogyiszlói paprikából, csípősnek mondott hegyes paprikából, s chiliből készítettem a lecsót, s egy nagy csalódás volt.

Persze lehet, hogy vannak, akik szörnyülködnek, hogy ez már ehetetlen. Nos, ez nem az ő receptjük.




P.S. A recept bekerült a Hírkereső mai (2013.09.28.) Gasztro Top-jába:
 5.- Csípős lecsó kolbásszal (Mindmegette)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése