HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. július 30., kedd

Mediterrán saláta tojással, baby rák ollóval

Mediterrán saláta tojással, baby rák ollóval

Bár ma valamelyest csökkent a hőség, nem volt kedvem főzni, ráadásul a konyha foglalt volt, a feleségem barackot és őszibarackot tett el.

Hozzávalók
  • 1/2 zacskó (7 dkg) salat mediterran
  • 1 db tojás
  • 3 db baby rák olló (surimi)
  • 1 db paradicsom
  • 1/2 csípős hegyes zöldpaprika
  • 1/2 lila hagyma
  • 1/2 citrom
  • 6 db magnélküli fekete olívabogyó
  • 6 db chilivel töltött zöld olívabogyó
  • 3 db kaprigyümölcs
  • 3 gerezd olívaolajban tárkonyos ecetben érlelt fokhagyma
  • zellerlevél
  • őrölt fekete bors
  • olívaolaj
Elkészítés:

A tojást megfőzöm. Közben a paradicsomot nyolcadolom, a paprikát ferdén karikára vágom, a hagymát szeletelem, majd egy tányéron elhelyezem a hozzávalókat, majd ráteszem a félbevágott tojást is. Fűszerezem, facsarok rá citromlevet, locsolom olívaolajjal, díszítem zellerlevéllel, citromkarikákkal. Néhány órára hűtőbe teszem, hogy jól lehűljön, s hogy az ízek összeérjenek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése