HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. július 31., szerda

Fehérboros sárgadinnye leves kefirrel, fagylalttal

Fehérboros sárgadinnye leves kefirrel, fagylalttal

Hozzávalók :
  • 1/2 sárgadinnye 
  • 1 dl kaukázusi kefir                    
  • 1 dl tej
  • 1 dl muskotályos bor
  • 1 tk méz
  • 1/2 citrom
  • 5 mentalevél
  • kevés gyömbér
  • porcukor tetszés szerint
  • késhegynyi vaníliás cukor
  • 1 szál mentavirág
  • 2 gombóc vanília fagylalt
  • 1 gombóc eper fagylalt
Elkészítés:

A dinnyét megfelezem, magját és héját eltávolítom, a húsát nagyobb darabokra vágom, a gyömbért, mentalevelet aprítom, beleteszem a keverőedénybe. Beleöntöm a citrom kifacsart levét, s a többi hozzávalót. Botmixerrel összekeverem, néhány órára hűtőszekrénybe teszem.

Amikor már jól lehűlt,  kehelybe öntöm, s nyomok rá 2 gombóc vanília és 1  gombóc eper fagylaltot,  díszítem mentalevéllel, s teszek bele szívószálat.


P.S. A recept bekerült a Hírkereső mai (2013.08.01.) Gastro Top-jába. Egyébként ez a 325. receptem a Mindmegetté-nél:
27.- Fehérboros sárgadinnyeleves fagylalttal (Mindmegette)
P.S.1. Ma (2013.08.05.)újra megjelent a Gasztro Top-ban 
24.- Fehérboros sárgadinnyeleves fagylalttal recept (Nosalty)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése