HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. július 23., kedd

Andaluz gazpacho jól behűtve

Andaluz gazpacho jól behűtve


Hozzávalók:

  • 5 db paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1/2 fej lilahagyma
  • egy nagyobb újhagyma zöldjével
  • 3 gerezd  fokhagyma
  • 2 db fürtös  uborka
  • 1db csípős hegyes zöldpaprika
  • 1 db piros lecsópaprika    
  • 4 db chilipaprika
  • extraszűz olíva olaj
  • 1/2 db citrom
  • borecet
  • chiliszósz 
  • csípős fokhagymás chiliszósz
  • 6 szál petrezselyemzöld
  • 2 szál zeller levél
  • 10 bazsalikom levél
  • őrölt köménymag
  • őrölt fekete bors
  • kakukkfű
  • oregano
  • 2 szelet szikkadt toastkenyér 
  • jég

Elkészítés


A hozzávalókat aprítom, egy keveset félreteszek. A többit chiliszósszal, olívaolajjal, borecettel, citrom levével botmixerrel összekeverem, és a hűtőbe teszem néhány órára, hogy jól lehűljön, s hogy az ízek összeérjenek.

Ebből a mennyiségből 1 liter sűrű levest kaptam

Tálaláskor egy tálba öntöm, melybe előzőleg néhány jégkockát raktam, teszek rá kettévágott pirított kenyeret, s zöldségekkel megszórom.

Kánikulában kiváló étel, nem kell a meleg konyhában órákat eltölteni, jól behűtve hűsítő, s nem utolsó sorban egy vitamin bomba.




P.S. A recept bekerült a Hírkereső mai /2013.07.24.) Gastru Top-jába:
P.S.1. A mai (2013.07.30.) Hírkereső Gasztro Top-jába újra bekerült a recept:
Korábbi hasonló receptjeim:

Gazpacho/Gaspacho - hideg paradicsomleves (főzés nélkül)

Vodkás gazpacho

Végül egy rokon:

Salmorejo


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése