HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. június 8., szombat

Sárgarépafőzelék tükörtojással

Sárgarépafőzelék tükörtojással

Hozzávalók :
  • 8 db sárgarépa
  • 4 gerezd fokhagyma
  • liszt
  • vaj
  • liszt
  • tyúkhúsleves kocka
  • cukor
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika 
  • olíva olaj
  • 4 db tojás
  • petrezselyem
Elkészítés:

A sárgarépát megpucolom, lereszelem, a fokhagymát aprítom.

Egy edényben vajon megdinsztelem a fokhagymát és a répát, szórok rá lisztet, öntök rá vizet, belemorzsolom a leveskockát, sózom, borsozom, s adok hozzá egy kevés cukrot. Amikor már majdnem megfőtt, öntök bele tejet.

Közben kevés olajon megsütöm a tükörtojást, ezzel tálalom. A tojásra szórok pirospaprikát , s díszítésül teszek rá petrezselyemzöldet.


P.S. Ez a recept bekerült a Hírkereső Gasztroblog Toplistájá-ba:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése