HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. május 19., vasárnap

Újabb "konyhashow" meghívás

Újabb konyhashow meghívás

A hiszékenység vámszedői zavartalanul működnek tovább. Postaládámban egy újabb meghívót találtam:





A meghívóban az ígéretek tömkelege volt. (Aminek a töredéke sem válik soha valóra ! ) Nem sorolom fel, hiszen a prospektus - gondolom - önmagáért beszél.

Ember legyen a talpán, aki ennek az ajándék özönnek ellen tud állni.

Nos, azt hiszem mondanom sem kell, hogy én nem mentem el, s mindenkit - a saját érdekében - óva intek ettől.

De a kérdés azért felmerült bennem. Vajon meddig lehet még büntetlenül hülyíteni, s rászedni  az embereket, s kiszedni nehezen összekuporgatott pénzüket, s eladósítani őket hosszú időkre, hogy olyan termékeket vegyenek meg, melyekre nincs is szükségük, nem is állt szándékukban megvenni, de ha már ott voltak, s rábeszélték őket, akkor már nem volt bátorságuk, hogy nemet mondjanak? Arról nem is beszélve, hogy az esetek zömében ezen termékek minősége enyhén szólva is megkérdőjelezhető, az áruk pedig sokszorosa annak, amennyiért hasonló termék bármely boltban beszerezhető.

Sajnos, azt kell mondanom, hogy az esetek többségében az áldozatok zöme az én korosztályomból - a nyugdíjasokból - kerül ki. Ne hagyjuk magunkat becsapni, rászedni. Negligáljuk az ilyen invitálásokat, még ha bármilyen kecsegtetőek is.

1 megjegyzés:

  1. A legutóbbi hasonló bejegyzésedhez is írtam hozzászólást. Most is csak azt tudom írni, hogy ha a hatóságok nem néznek ezeknek a körmére, akkor mi nem sokat tehetünk. Az élet minden területén ahányan vagyunk annyi félék vagyunk. Sok hiszékeny ember van, és nem tanulnak az emberek még a saját hibáikból sem. Valóban többnyire az idős emberek a károsultak. De vajon tanulnak-e azok akik elmennek ilyen helyekre? - és még vásárolnak is. Lehet, hogy igen, de mindig jönnek újabbak, mert ha nem így lenne, akkor ezek az invitálók nem tudnának létezni.
    Ez a helyzet...

    VálaszTörlés