HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. április 20., szombat

Virágzik a körtefa

Virágzik a körtefa

Az öreg körtefa is beindult, bár még nem a teljes pompáját mutatja, de már így is szép.

Jóllehet a gyümölcse nagyon finom, nem tudja teljesen megérlelni, idő előtt lepotyog, hiába permeztük meg minden évben.

De mivel a virágzáskor gyönyörű, eddig sajnáltuk kivágni. Ilyenkor, szép időben már tárva-nyitva van az ablakom éjjel-nappal. A fa pont az ablakom előtt van, s ahogy majd a fotókon is látszik, nagyon szép látványt nyújt. De a nappali télikertje előtt is jól mutat. Szóval, megint megkegyelmeztünk neki.







Sajnos nem tudom a fát úgy becserkészni, hogy egy közeli képet tudjak mutatni egy virágról, pedig gyönyörű. De még ha nyakamat töröm, akkor sem tudok kellő távolságra kerülni. Sorry! Nagy a fa, több mint 8 méter magas, s az alsó virágok kb. 3 méter magasan kezdődnek. A képen egyébként látszik, hogy a csúcsa jóval a három szintes ház eresze felett van, az ablakomon (3. szint) kitekintve látszik a teteje..

1 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretem, mert gyönyörű minden virágzó gyümölcsfa. Én is lefényképeztem a díszalmafánkat szintén fölülről, mert alulról nem lehetett jól. Isteni illata van,ami bejön a nappalinka.

    VálaszTörlés