HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. április 30., kedd

Medvehagymás, gombás, paradicsomos, újhagymás, sajtos omlett

Medvehagymás, gombás, paradicsomos, újhagymás, sajtos omlett

Hozzávalók :
  • 2 db tojás
  • 5 levél medvehagyma 
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db csiperke gomba
  • 1 db paradicsom
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • petrezselyem
  • 1/2 csípős hegyes zöldpaprika
  • chili paprika
  • tej
  • liszt
  • őrölt fekete bors
  • chili szósz
  • gouda sajt
  • extraszűz olíva olaj
Elkészítés:

A petrezselymet, fokhagymát aprítom, a négy medvehagymát, s a gombát szeletelem, az újhagymát, a hegyes paprikát és a chilit karikára, a paradicsomot négybe vágom, kettőt félreteszek, a többit kockára vágom. A tojásokat felverem, a lisztet, tejet belekeverem, fűszerezem.

Egy serpenyőben az olajat felhevítem, benne a hagymát, paprikát, majd a többi zöldséget is rátéve, megdinsztelem, majd félreteszem. A serpenyőbe ismét öntök kevés olajat, beleöntöm a tojást, megsütöm. A felére ráhelyezem a tölteléket, locsolok rá chili szószt, reszelek rá sajtot,  a másik felét díszítem medvehagymával és paradicsommal.


P.S. A recept felkerült a Hírkereső Gasztro Top-jába
P.S. 1. A recept felkerült a Hírkereső mai (2013.09.22.) Gasztro Top-jába:

Egy gyors, laktató étel, kenyérrel fogyasztva főételnek is elégséges. Vagy nagyétkűeknek fejedelmi reggeli.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése