HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. március 26., kedd

Fehér Húsvét, nyuszi, vagy télapó hozza a tojásokat?

Fehér Húsvét, nyuszi, vagy télapó hozza a tojásokat?


Megbolondult az időjárásfelelős. Újra havazik. Ha így megy tovább, Fehér Húsvétunk lesz.

Forrás: Kovács István/Facebook

Ma reggel  vagy  tizenöt  centis hó volt nálunk  Miután sietnem kellett már 7 órakor a Gellért nappali kórházába, nem tudtam eltakarítani a havat. Hazafelé a városban a hó már latyakos volt. Reménykedtem, hogy megúszom a hókotrást. De hiába. Nálunk még tél volt  Ráadásul a letaposott hó odafagyott, úgy-hogy nehezen adta meg magát. Mondanom sem kell, nagyon nem hiányzott a lapátolás szegény derekamnak. A mai kezelések így kárba vesztek. A hókotrás csaknem teljesen kicsinált.

A március végei, Húsvét előtti tél képei:



Nem tudom, lesz még idén tavasz? Az interneten olvastam egy meglepő cikket, mely szerint a márciusi telet Európában a sarkvidéki olvadások okozzák. Őrület! Globális felmelegedés, olvadó gleccserek, jéghegyek, jégmentes Északi tenger, és zord tél európaszerte, hóviharokkal, hótorlaszokkal. Lehet, hogy a sarkokon elolvad a jég, s Európát még sem a sivatagosodás, s felmelegedés fenyegeti? Egyes tudósok szerint nálunk szárazság lesz, mások szerint narancsligetek virágoznak kis  hazánkban (lehet, hogy mégis lesz magyar narancs, ami a mienk?). Az időjárás mintha nem ezt mutatná. Lehet, hogy nálunk újabb jégkorszak köszönt be?

Nem tudom, kinek van igaza, de én már nagyon unom a telet. Ha így megy tovább, elköltözöm valahova délre, az egyenlítő közelébe.

Végezetül Szécsi Pál egy dalával búcsúzom:

Szécsi Pál - Hull a hó, a sűrű hó



3 megjegyzés:

  1. Nagyon igazad van, elképesztő az időjárás. Hogy ezt mi okozza talán még a tudósok sem tudják igazán csak találgatnak. Befolyásolja sok minden az ipari termelés, az atom robbantások - már korábbról. A globális felmelegedésnek a légkörbe bocsátott mindenféle és óriási mennyiségben kibocsátott szennyező anyag az oka. Jó, hogy még van levegőnk. A nyár meg elképesztően meleg, hetekig majd kinyúlunk és alig várjuk, hogy elmúljon a 38 fok és jöjjön a 26 - én legalábbis 26-28 fokig érzem jól magam.
    Nem vezet az jóra, hogy a világ vezetői csak a mára gondolnak, a mának élnek, és semmit nem tesznek a természet tönkretétele ellen. A Föld tüdeje az őserdők, ezeket is irtják terület nyerések miatt ahová újabb baromságokat építenek. Talán még nem késő visszafordítani a felborult természet működését.

    VálaszTörlés
  2. Az biztos, hogy mi emberek sokat tettünk azért, hogy az életterünket szűkítsük. Ebben élen jár az USA, aki a mai napig nem hajlandó aláírni a freon gáz, s egyéb szennyezők eltíltásáró szóló egyezményt. Dél-Amerikában az esőerdők írtása, ahol termőföldeket nyernek ki, de sajna sok esetben a kábítószerültetvények szaporodnak, az sem segít abban, hogy tovább élhessünk. Bolond ez a világ. Saját magát pusztítja. Én már nem élem meg, de a gyerekeink nagyon megsenyvedik majd ezt.

    Szomorú ezt mondani, de ez buta ember saját magát fogja kiírtani, nem kell ehhez meteor, vagy egyéb világúrből jövő csapás.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon igazad van. Én mindig mondom a férjemnek amikor ezekről a dolgokról beszélgetünk, hogy az emberiség maga alatt vágja a fát, és saját magát pusztítja. Ahogy írod az ember saját magát fogja kiirtani. Mi már nem éljük meg, de nem is szeretném megélni ami még vár erre a világra. Mert jó nem vár az biztos. A gyerekek, fiatalok az aktív korban levők közül már most is sokan szenvednek a világ több országában a gazdasági helyzet miatt is nap mint nap, és a jövőjüket illetően is. Elég az emberiségnek a sokféle természeti csapás is ami mindig volt és természetes velejárója a földi életnek, nem hiányzik az ember közreműködése a Föld tönkretételéhez, a rossz országvezetők az emberek életének megnehezítéséhez. A természet soha nem csinál olyan pusztítást mint az ember - bár ha belegondolok a jégkorszakba vagy a dinoszauruszok kipusztulásába, akkor kitudja... - de előbb teszi az ember tönkre mint a természet, mert régen csak a természet volt, ma már az atommal fenyegetnek. Ez aztán tönkreteszi örökre a Földet, meg kipusztítja az emberiséget is.

      Törlés