HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. január 7., hétfő

Narancslekváros sült malaccomb vörösboros lila káposztával, krumplival

Narancslekváros sült malaccomb vörösboros lila káposztával, krumplival

Hozzávalók :
  • 40 dkg malaccomb 
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kis lilakáposzta fele
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db alma
  • cukor
  • vörösborecet
  • vörösbor
  • őrölt fekete bors
  • köménymag
  • őrölt piros paprika.
  • 2 db krumpli
  • zsír
  • olívaolaj
  • 1 db narancs 
  • narancslé
Elkészítés:

A malaccombot sózom, borsozom,  rászórom az apróra vágott fokhagymát, egy nyél nélküli serpenyőben zsíron beteszem az előmelegített sütőbe 180 C fokon sülni. A krumplit felteszem főni. Megpucolom, hasábokra vágom, s megforgatom a malachús zsírjában, szórok rá pirospaprikát..

Egy serpenyőben kevés olajon cukrot karamelizálok, beleteszem az aprított hagymát, köménymagot, majd az almát, a legyalult káposztát, locsolok rá borecetet, s párolom. Amikor majdnem kész, öntök rá vörösbort.

A narancsot meghámozom, a hájáról levágom a fehér részt, darabolom, a húsát is .Egy serpenyőbe beleteszem a narancsokat, szórok rá cukrot, locsolok rá egy kevés narancslét, s megfőzöm.

Tálaláskor teszek a tányérra két szelet húst, erre narancslekvárt, mellé pedig a káposztát és a krumplit.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése